Uzun zamandir yeni tarif ekleyemedim, mutfaga giremiyorum pek, girdigimde de foto cekmeye falan üseniyorum resmen :)))
Kabak tatlisinin resmi de gecen seneden kalma , eski foolari karistirirken buldum e hazir kabak mevsimi tekrar acilmisken bari bunu eklim dedim :)) cok severim ben kabak tatlisini hem cok pratik hem cok lezzetli hele bol cevizli olunca mmmhhhh :))))
Malzemeler:
-Istediginiz kadar kabak
-Istedginiz kadar seker
-süslemek icin bol ceviz ici
Yapilisi:
Kabagi soyup arzu ettigimiz büyüklükte dogruyoruz ,Bizde genelde bu görev Esime ait :))
Dogradigimiz kabaklari firin tepsisine yerlestiriyoruz ve üzerine arzu ettigimiz miktarda seker serpeliyoruz (ben cok cok sekerli sevmiyorum büyük bir kabak icin yaklasik 500-750 gr arasi kullaniyorum)
Daha sonra kabaklarin suyunu birakamasini ve sekerin erimesini bekliyoruz, ( geceden hazirlanirsa daha güzel olur)
Kabaklar iyice suyunu birakinca tepsiyi firina sürüyoruz ve yaklasik 45 dakika kabaklar yumusayana kadar pisiriyoruz,
Soguyunca üzerine bol ceviz döküp afiyetle yiyoruz