Cadi kizimla yaptigimiz güzel Mamalarin tarifleri
10 Ekim 2006,10.10.06
Kabak Tatlisi
Uzun zamandir yeni tarif ekleyemedim, mutfaga giremiyorum pek, girdigimde de foto cekmeye falan üseniyorum resmen :)))

Kabak tatlisinin resmi de gecen seneden kalma , eski foolari karistirirken buldum e hazir kabak mevsimi tekrar acilmisken bari bunu eklim dedim :)) cok severim ben kabak tatlisini hem cok pratik hem cok lezzetli hele bol cevizli olunca mmmhhhh :))))




















Malzemeler:

-Istediginiz kadar kabak

-Istedginiz kadar seker

-süslemek icin bol ceviz ici

Yapilisi:

Kabagi soyup arzu ettigimiz büyüklükte dogruyoruz ,Bizde genelde bu görev Esime ait :))
Dogradigimiz kabaklari firin tepsisine yerlestiriyoruz ve üzerine arzu ettigimiz miktarda seker serpeliyoruz (ben cok cok sekerli sevmiyorum büyük bir kabak icin yaklasik 500-750 gr arasi kullaniyorum)

Daha sonra kabaklarin suyunu birakamasini ve sekerin erimesini bekliyoruz, ( geceden hazirlanirsa daha güzel olur)

Kabaklar iyice suyunu birakinca tepsiyi firina sürüyoruz ve yaklasik 45 dakika kabaklar yumusayana kadar pisiriyoruz,

Soguyunca üzerine bol ceviz döküp afiyetle yiyoruz





 
posted by süpürgesizcadi | Permalink | 5 comments